Anonim "Sütiket" használunk, amik megkönnyítik ön számára releváns termékek megtalálását.
Miért is nem? enlightenedVajon az jobb, ha más dologról kap ajánlatot, mint ami aktuálisan ép érdekli?  wink

Windows 11 telepítése Online fiók vagy Internet nélkül

NaniPC
2023. 10. 23. 13:08:00
Windows 11 telepítése Online fiók vagy Internet nélkül
NaniPC.hu tudáscikkében az alábbiakban bemutatjuk, hogyan telepítheted a Windows 11-et úgy, hogy ne kelljen kötelezően használni a Microsoft-fiókot vagy internetkapcsolatot a telepítés során.

Hogyan Telepítsd a Windows 11-et Microsoft-fiók vagy Internetkapcsolat Nélkül?

NaniPC.hu ezen tudáscikkében az alábbiakban bemutatjuk, hogyan telepítheted a Windows 11-et úgy, hogy ne kelljen kötelezően használni a Microsoft-fiókot vagy internetkapcsolatot a telepítés során.

Bevezetés

Előző Windows verziókhoz képest, a Windows 11 telepítése során, először találkozhatsz azzal a követelménnyel, hogy egy Microsoft-fiókkal rendelkezz vagy hozz létre egyet a telepítés során. Ez azt jelenti, hogy a Windows 11 alaptelepítéséhez kötelezőnek tűnik a Microsoft-fiók használata. Korábbi Windows verziókhoz képest ez a megkötés okozhat némi bosszúságot, különösen akkor, ha inkább helyi fiókot szeretnél használni. Ebben a cikkben bemutatjuk a módszert, amellyel kijátszhatod ezt a megkötést.
 

 A régi módszert itt nyugodtan elfelejtheted


Az előző Windows-verzióknál sokan egyszerűen kihúzták a hálózati kábelt vagy letiltották a Wi-Fi adaptert laptopjukon a telepítés idejére, hogy elkerüljék a Microsoft-fiók kötelező használatát.
Régebbi Windows verziók például gyakran bejelentkezést kértek, ha a telepítendő géphez kapcsolt Microsoft Office fiókot detektált a telepítő.
Sok esetben, ha nem volt meg vagy csak nem volt kéznél a bejelentkezési adataink, akkor az installációs WinPE rendszer egyszerűen nem engedte tovább lépni se kikerülni, sőt az internet kapcsolt megszakítása esetén sem lehetett tovább folytatni a telepítést.
 Könnyen orvosolható volt a fenti probléma, mivel a telepítés internet kapcsolat nélküli újraindításával könnyen kikerülhető ezen telepítést akadályozó dolog.

Azonban a Windows 11 esetében ez a módszer sajnos már nem működik.
Ha valaki mégis megpróbálja ezt a trükköt alkalmazni, akkor a telepítő azt kéri, hogy kapcsolódjon egy hálózathoz. Még akkor is, ha a telepítés már elkezdődött, és kihúzod a hálózati kábelt, a rendszer észreveszi ezt a változást, és leállítja a Windows 11 telepítését.

1. Telepítő Indítása

Kezdd a Windows 11 telepítőfolyamatot a szokásos módon.

2. Licencszerződés Elfogadása

Miután megadtad a termékkulcsot vagy kihagytad, és kiválasztottad a Windows-kiadást, elfogadhatod a licencszerződést.

3. Várakozás a Fájlok Felmásolására

Várakozz, amíg a telepítő felmásolja a rendszer alapfájljait a gépedre.

Windows 11 telepítése Online fiók vagy Internet nélkül4. A Trükk

Amikor az "Ez a megfelelő ország vagy régió?" ablak megjelenik, ahol kiválaszthatod Magyarországot és a magyar nyelvet, nyomd meg a SHIFT + F10 billentyűkombinációt. Ez egy parancssori ablakot nyit meg.

Megjegyzés: laptopok esetében ritkán, de mégis néha előfordul, hogy egy az adott típusú gép nem reagál a billentyűkombinációra. Ilyenkor egy külső asztali billentyűzet csatlakoztatásával, már azonnal elfogadja a parancssor betöltésének,a külső billentyűzetről adott billentyű SHIFT + F10 parancsát.

 

 

 

 

 

 

5. A Varázsszó

oobebypassnroA parancssori ablakba klikkelj bele és utána, gépeld be a következő parancsot: oobe bypassnro, majd nyomj ENTER-t.
A telepítő rendszer ez után újraindul!

6. Internetkapcsolat Kikapcsolása

Mielőtt megnyomnád az ENTER-t a oobe bypassnro parancs beírása után,
ne felejtsd, és mindenképp húzd ki a hálózati internet kábelt, már abban az esetben szükséges, ha internetre csatlakozó online vezetékes hálózatot használsz.
Wifi eszközt nem feltétlen szükséges kikapcsolnod, mivel ha csak egyszerűen nem adsz meg kapcsolódási adatokat, akkor úgy sem tud csatlakozni az internetre.

Így biztosítod, hogy a telepítő ne tudjon internetkapcsolatot létesíteni.

7. "Nincs Internetem" Kiválasztása

Enter megnyomása után a telepítő újraindul, és hálózati kapcsolatoknál megjelenik egy új választható lehetőség:  "Nincs internetem" lehetőséget válaszd ki, amikor a telepítő azt javasolja, hogy kapcsolódj egy hálózathoz.
Ezzel megerősíted, hogy nem kívánod használni az internetet a telepítés során.

8. Helyi Fiók Létrehozása

Most már hozz létre egy helyi fiókot a számítógépeden, amelyhez nem szükséges a Microsoft-fiók. Add meg a rendszergazda nevet és ha úgy látod szükségét akkor a  jelszót is a megjelenő ablakban.

9. Telepítés Folytatása

Folytasd a telepítést a megszokott módon. A létrehozott fiók helyi fiók lesz, és nem kapcsolódik a Microsoft felhőszolgáltatásaihoz.

9. Mi haszna ennek a trükknek?

Ezzel a trükkel lehetővé válik a Windows 11 telepítése helyi fiókkal és internetkapcsolat nélkül.
Hasznos lehet, ha még nincs Microsoft fiókod, és csak teleépítés után szeretnél létrehozni fiókot. vagy többek számára az is gyakori ok, hogy esetleg később sem akar létrehozni géphez kapcsolt fiókot, ezzel önkéntesen belegyezve ezzel különböző információk küldésébe a Microsoft részére.

További gyakori ok, hogy más számára telepíted a eszközt, és még nincs neki, vagy érthető okból nem vagy birtokában a ügyfeled Microsoft bejelentkezési adatainak.

Ezzel a fentiekben vázolt módszerrel lehetővé válik a Windows 11 telepítése helyi fiókkal és internetkapcsolat nélkül.
Ne feledd, hogy a telepítés befejezése után bármikor hozzáadhatod a Microsoft-fiókot, ha szükséged van rá, de legalább az induláshoz nincs szükség rá.

Legyél velünk a legújabb tippekért és frissítésekért!

Reméljük, hogy ezen tudáscikk hasznos volt számodra. Ha további hasonló tippekre, friss termékinformációkra vagy érdekességekre vágysz, ne habozz követni minket a NaniPC.hu oldalunkon és a közösségi médiában.

Köszönjük, hogy velünk voltál!

NaniPC.hu csapata

 

Blog cikkhez kapcsolódó további tartalom:

A Windows újratelepítése USB meghajtóról részletesen

Tartalomhoz tartozó címkék: NaniPC Tudáscikkek Telepítés